Σχετικά με μας


Griechische Filmwoche München Logo Gasteig 2019

Ελληνική Εβδομάδα Κινηματογράφου σχετικά Team ομάδα

Αυτή είναι η ιστορία μας

Σχετικά με την Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου (Griechische Filmwoche)

Εδώ και 33 χρόνια η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου αποτελεί το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της ελληνικής κοινότητας στο Μόναχο. Το 2018 επετεύχθη μία ιστορική αλλαγή φρουράς. Η ομάδα των Σινεφίλ (Cinephile) ανέλαβε την οργάνωση της ιστορικής αυτής διοργάνωσης. Το κοινό του Μονάχου αγκάλιασε την προσπάθεια με ένα ρεκόρ επισκεπτών.

Και το 2019 η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στοχεύει ψηλά. Και φέτος παρουσιάζουμε δυνατές ταινίες, εκρηκτικά σενάρια, πραγματικούς ήρωες και μοναδικές παραγωγές μικρού και μεγάλου μήκους. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το φετινό πρόγραμμα, δείτε εδώ.

Η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου έρχεται μία φορά το χρόνο. Κάθε Νοέμβριο ο πολυχώρος του Gasteig στο Μόναχο μετατρέπεται σε ελληνικό κινηματογράφο.

Η ομάδα των Σινεφίλ διοργανώνει την πετυχημένη κινηματογραφική σειρά από το 2018 σε συνεργασία με την Filmstadt Μονάχου και την Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης. Ένας από τους βασικούς χρηματοδότες είναι το Πολιτιστικό Τμήμα του Δήμου του Μονάχου ή αλλιώς γνωστό ως Kulturreferat.

Κάθε χρόνο το πρόγραμμα μας γεμίζει με περίπου 15 ελληνικές παραγωγές. Θα βρείτε και θα δείτε road movie, δράμα, κωμωδίες, αστυνομικές ταινίες, δράσης, μιούζικαλ, μελοδράματα, βιογραφήματα, ταινίες τρόμου, θρίλερ, φιλμ νουάρ ή κομεντί. Επισκεφθείτε την Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο γιατί σε εμάς η κινηματογραφική καρδιά χτυπά δυνατά.

Σε ποια γλώσσα προβάλλουμε τις ταινίες;

Προσπαθούμε να προβάλλουμε όλες τις ταινίες με ελληνικό original ήχο και γερμανικούς ή αγγλικούς υπότιτλους. Στο παρελθόν έχουν προβληθεί ταινίες με γερμανικό ήχο και ελληνικούς υπότιτλους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Εκτός από το τευχάκι που διανέμεται σε όλη την πόλη, σας ενημερώνουμε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα μας για το τρέχον πρόγραμμα. Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στα μέσα Οκτωβρίου. Η τιμή του εισιτηρίου έχει 7 ευρώ (μειωμένο 5 ευρώ). Τα εισιτήρια πωλούνται στο Gasteig, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος και σημείων πώλησης MünchenTicket.

Γιατί υπάρχει η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου?

Η κινηματογραφική εβδομάδα στο Μόναχο ξεκίνησε το 1987. Στόχος της ήταν η προώθηση των ελληνοβαυαρικών σχέσεων αλλά και η στήριξη πολιτιστικών συνεργασιών. Μέχρι και το 2017 υπεύθυνο για την διοργάνωση ήταν το Ελληνικό Φιλμφόρουμ. Ο συνιδρυτής της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου και πρόεδρος του Ελληνικού Φιλμφόρουμ κ. Κώστας Γιαννακάκος δήλωσε σε μία από τις χαιρετιστήριες ομιλίες τους: «Έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για τις τρέχουσες εξελίξεις στον κινηματογράφο, τον πολιτισμό και την κοινωνία στη σημερινή Ελλάδα».

Αλλαγή φρουράς το 2017

Με την 31η εκδήλωση τον Νοέμβριο του 2017 η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου πέρασε στα χέρια των Σινεφίλ. Αρχικά η ομάδα συνεργάστηκε μεταβατικά με το Ελληνικό Φιλμφόρουμ. Το 2018 ανέλαβε μόνη της την εξ ολοκλήρου διοργάνωση. Η ομάδα πέτυχε ιστορικό ρεκόρ επισκεπτών ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. 

Follow Us


Facebook


Instagram


Youtube


Spotify


500px

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

© All rights reserved / Cinephile. Griechische Filmwoche München / KonnosMi

Το 2019 η ΕΕΚ ξεκινάει 14.11.2019